Forumi » Ljubav

Da li ste zadovoljni svojim ljubavnim životom

    • 87 postova
    24. октобар 2016. 16.41.12 CEST

    U današnje vreme nekako nam se čini da je najteže naći srodnu dušu, a tako želimo da budemo voljeni i da nas partner razume. Da li je to moguće postići i da li je zaista tako teško naći idealnog partnera? Da li se možemo rešiti ljubomore ili mešanja roditelja u partnerski ili supružnicki život? Da, to je moguće.

    Često od partnera, očekujemo perfektnost, idealizujemo ga. Pitanje koje trebamo postaviti sebi u trenucima kada krenemo sa analizom osobina druge osobe je da li smo i mi sami savršeni? Odgovor znamo, jer smo svesni da perfekcija ne postoji, ali da joj uvek težimo. Kako onda postići dobar i skladan odnos sa partnerom bilo da je to supružnik, dečko/devojka ili kako pronaći srodnu dušu ako inače teško nalazimo partnera?

    Osnovni zakon koga moramo biti svesni u potpunosti i koji moramo poštovati da bi bili zadovoljni svojim životom uopšte, je sledeće: “Ne možemo menjati druge, bilo da je to naš partner, supružnik, roditelj ili dete, već jedino možemo doneti odluku i početi da radimo na tome da menjamo sebe.”