Forumi » Astrologija

Astro profili svih znakova u zodijaku

    • 87 postova
    01. новембар 2016. 23.11.24 CET

     OVAN


    Ime: Aries- latinsko ime dolazi od Aresa, rimskog boga rata, a znači Ovan.
    Moto: Ja sam
    Planeta: Mars
    Boja: Crvena
    Životinja: Ovan
    Metal: Željezo
    Drago kamenje: Dijamant, krvavi kamen i crveno kamenje
    Biljke: Rotkvica, rabarbara, čičak
    Zanimanje: Političar, inžinjer, advokat, komičar, vojnik, hemičar, astronom, hirurg, mesar, berberin.
    Mana:Arogantan, nepromišljen
    Najnepravednija izreka o Ovnu: “Ovan je sebična životinja. Ovan želi rezultate sada. Kakva korist od toga što je tempirana bomba, kada nikada neće biti aktivirana.”

    Uopšteno:

    Dinamičan i nestrpljiv, Ovan nije skromna „šumska ljubičica“, on voli akciju, po mogućnosti onu u kojoj vodi glavnu reč. Polet, optimizam, impulsivnost, ali i nestrpljivost odgovaraju vatrenom elementu ovog znaka a njegov uobičajeni odnos „Ja prvi“ kao da izvire iz činjenice da Zodijak započinje tim znakom.
    Ovan je svestan jedino samog sebe. On je kao novorođena beba, zaokupljen jedino sobom, ne vodeći ponekad računa čak ni o svojim najbližima. Ono što želi to mora i da dobije. Cena ne igra nikakvu ulogu. Naročito ako je plaća drugi. Ostali svet ga interesuje samo u onoj meri u kojoj ima veze sa njim. Ali, i pored svega, teško da ćete ikada reći za njega da je sebičan. Nevinost koja lebdi oko njega ublažava njegovu agresivnost i egocentrizam. U njegovom karakteru nema nimalo zlobe, tako da mu se lakše može oprostiti što nema ni takta.
    Bezazlenost koja razoružava je ono što Ovna čini neustrašivim. Kao dete, on se ne plaši nikoga i ničega, sve dok se ne opeče. U njemu nema ni trunke lukavosti, i takav ostaje čitavog života. Uvek veruje svim srcem, posrćući i izdižući se, da bi pokušao sve iznova. Ovan se može menjati od danas do sutra, može ispredati neverovatne priče, ali nikada nemojte pomisliti da laže. Onakvog kakvog ga vidite – takav je. U njemu nema ničeg skrivenog niti komplikovanog. On je ranjiv kao beba, i isto tako bespomoćan. Kada mu se nešto oduzme ili ga na nešto prisile, on pravi takvu galamu i zbrku, da je jedino moguće od svega odustati i tako postići mir.

     

    Za ljude pod uticajem planete Mars obično se kaže da imaju tešku narav. To je tačno. Ali, oni su savršeno nesposobni da istraju u svojoj ljutnji, i kada prigovori jednom prestanu, to je zaista zauvek zaboravljeno. Ovan će se izviniti čak i svom najljućem neprijatelju, bez obzira na užasne pretnje koje je u trenutku emocionalnih muka izgovorio. Realista, a ipak odlučni idealista, Ovan se često suprostavlja emocionalnom prikazivanju. Malo je onih koji su sposobni za takvu sentimentalnost, i koji sa takvom čežnjivom naivnošću veruju u čuda. Nove sklonosti i pothvati, i novi prijatelji privlače njegovu pažnju, a za to vreme ono „staro“ može i pričekati. Ali treba priznati da Ovan ima neobičnu sposobnost da „pokupi“ svoju prijateljsku ili ljubavnu vezu tamo gde ju je ostavio – kao da uopšte nije bilo nikakve stanke.

     

    U ljubavi Ovan je romantičan i strastven, ali su prepreke i teškoće ono što daje žar njegovoj ljubavnoj igri: „potera je neuporedivo slađa od ulovljenog plena“. Ipak, nije se rodio Ovan koji nije spreman dati sve za svoju ljubav, dok traje naravno. Da biste ga privukli nikada ne smete pokazati interes. Držite se po strani, nezavisni, i uvek pomalo prkosni. Morate deliti njegovo mišljenje ili će vas smatrati nelojalnim. On će se truditi da gospodari vama od momenta kada vas sretne pa do samrtnog časa. Ako želite da ga zadržite nikada nemojte dozvoliti da pomisli da vas ima u svojoj vlasti. Tada ste izgubljeni, jer on će lako otići tražeći novi izazov.
    U poslu pokazuje najbolje osobine ako radi nezavisno jer ima dovoljno slobodnog prostora za svoje ideje – i barem nekoga, ko će obaviti za njega dosadne rutinske poslove i detalje. Šta ne valja kod njega? Možda to što on istinski veruje da je bolji i zanimljiviji od drugih i što se izvrsno zabavlja pričajuci isključivo o sebi sve vreme. I na kraju, što je dovoljno da mu pokažete prst pa da uđe u bitku. Srećom, glava mu je tvrda i može podneti mnoge udarce…

     

    Karakteristike

    Ovo je prvi vatreni znak i prvi od dvanaest znakova. Jedan je njegov omiljeni broj. S razlogom, i pokretom i razvijenom zastavom, Ovan voli da uđe u borbu, da potuče ale i voli da pomogne svakome ko izgleda malo jadno. S tako puno fizike energije Ovnu je potrebno puno prostora za svoju razigranost i buku. Sve je dobro dok se stvari kreću. Ovaj znak je previše nestrpljiv da bi besposleno cekao nečije dopuštenje i previše je samostalan da bi to za njega bilo važno.
    Ovan je preduzimljiv, odvažan, impulsivan, svojeglav, dinamičan. Ima najjaču energiju, ali nema istrajnu volju. Poseduje fizičku lepotu. Vodi večitu bitku i u konstantnoj je aktivnosti. Voli sport i sve vrste fizičkih aktivnosti.

     

    Ljubav

    Ovnove mogu poželeti mnoge žene, ne samo zbog izgleda, lepih manira, već i zbog temperamenta. Nažalost mnogima ostaje nedostupan. Kao što mnogo traži od sebe, tako mnogo traži i od partnerke. U društvu treba da je dama, u kuhinji kuvarica, a u krevetu ljubavnica.Žene Ovnovi od muškaraca traže da im odgovara i fizički i duhovno. U seksu su nestrpljivi, agresivni. Sve hoće sad i odmah, pa i seks. Osvajaju pogledom, brzim spontanim nastupom, pozom. Vole seks bez predigre, ekscentricne poze. Ljubav ne pokazuju rečima, vec delima.
    Prijateljstvo
    Ovan se uvek bori za pravdu i poštenu igru. Ne razume onoga koji ima dugotrajne probleme, a ne želi da se menja i deluje na njih.Voli biti u društvu sa živahnim ljudima, punim duha, bas onakvima kakav je i sam. Ovan je inspiracija za druge i sviđa mu se kada vidi da njegovi prijatelji postaju odlučniji i jači posmatrajući kako on upravlja sa svojim životom.

     

    Posao

    Idealan posao za Ovnove je onaj u kojem mogu biti samostalni, čak i unutar nekog preduzeća i posao koji uvek nudi nove izazove. Zanimanja za Ovna su: političar, advokat, inženjer, komičar, vojnik, hemičar, astronom, hirurg, frizer, mesar…

     

    Garderoba:

    Odeća i obuća koja omogućava slobodno kretanje, ali lepog izgleda. Sitni detalji ga očaravaju, voli žive boje, a omiljena mu je crvena.
    Osobe rodjene u ovom znaku vec na prvi pogled, odnosno prilikom prvog susreta, umeju da se nametnu i ostavljaju utisak na okolinu. Njihov fizicki izgled, ponasanje i stil izrazavanja su glavni aduti koje Ovan cesto koristiti prilikom susreta sa razlicitim osobama. Medjutim, treba naglasiti da oni to uglavnom cine spontano i nesvesno, kao i bez odredjene ili smisljene strategije. Odnosno, tipican predstavnik ovog znaka ponasa se vrlo spontano,
    iskreno, culno i shodno svom primarnom impulsu. Naime, poznato je da Ovnovi poseduju veoma strastvenu prirodu i skoro „neukrotivu cud“.
    Ovan tezi culnom zadovoljstvu, strastvenim vezama i potrebi za dominacijom, bilo da je rec o ljubavnom partneru ili o nekoj drugoj osobi prema kojoj osecaju emotivnu naklonost. Njihove strasti se razbuktavaju vrlo burno, lako i ubrzano, tako da je veoma vazan onaj pocetni impuls, prvi utisak ili samo „fluid“ i elektricitet koji prasti u vazduhu. Naravno, zbog toga oni najcesce deluju veoma nestrpljivo i ubrzano, ili cak i „nasrtljivo“ u drustvu osobe koja im se dopada.
    Ovan ima dovoljno hrabrosti i smelosti da slobodno izrazi svoja osecanja bez ustrucavanja i laznih obzira. Pri tome, na veoma direktan i otvoren nacin izrazava i svoje simpatije ili antipatije prema odredjenim osobama. Znaci, svojoj okolini otvoreno daje do znanja ko mu se dopada a, narocito, ko mu se ne dopada.
    Postoji sjajna anegdota koja ilustruje njegov psiholoski profil i karakter, zatim stil izrazavanja, cud i ponasanje. Nakon dugogodisnjeg zajednickog zivota sa jednim Ovnom, zena objasnjava prijateljici svoje impresije i fascinaciju: „Znas, On (Ovan) je vrlo muzevan, ali je istovremeno i vrlo infantilan. On ume da bude veliki zastitinik, ali je i veliko dete. I ono sto je najvaznije — On me voli ‘do bola’, ‘do poslednjeg daha!’ U poredjenju sa njim, svi drugi su tako bledunjavi i prozracni“.
    Zaista, njihovom prirodom, kao i njihovim emocijama gospodare veoma jake strasti — to je ono prvo ili osnovno potkrepljenje koje oni treba da osete kod osobe koja im se dopada . Ukoliko neko ne pokrece njihove strasti i ne uzburkava njihove vrele emocije vec na samom startu, onda nema ni govora o ljubavnoj prici. Ovan doista mozete biti veoma romantican, interesantan, duhovit, sarmantan, nezan, cak i tip sanjalice, ali samo nakon culnog potkrepljenja.

     

    ONA

    Zena OVAN

    je ekstremno nezavisna osoba i zbog toga mnogima moze izgledati kao da mrzi suprotni pol, medjutim, nista ne moze biti dalje od istine nego ta optuzba. Ona je dominantna i ima nonsalantno ponasanje. Veoma je energicna i moze biti sexualno agresivna i gruba. Voli da vodi ljubav na divlje nacine. Sa puno buke i agresije, ona je kao divlja zver u spavacoj sobi – zaigrana, vibrantna i naustrasiva. Prilicno je atleticna i voli da koristi svoje telo za aktivnosti, ne samo ljubavne, vec i sportske. Inace, g’dja OVAN je romanticar, zaljubljena u ljubav. Ona smatra ljubav za zivotno zadovoljstvo, slobodna je dusa, uvek u potrazi za ljubavnikom, ne za „ocem“ ili „predvodnikom“. Extremno je idealisticki nastrojena, prati one stvari koje je interesuju i veoma retko priznaje „NE“ za odgovor. Gospodja OVAN nema problema da privuce paznju suprotnog pola, jer ona je uvek tamo gde se nesto dogadja i u centru akcije. Obicno ima problema sa financiskom stednjom, jer novac joj lako klizi iz ruku. To isto moze predstavljati problem za muskarca koji snjom stupi pred maticara. Ali, ona nece tolerisati da joj iko sefuje nad glavom, ne podnosi upade u njenu privatnost i cesto se ljuti ako partner zakasni na sastanak. Voli kada je drugi pitaju za savet, to joj daje osecaj znacajnosti. Ona nikada nece zastati i sacekati na svog partnera, bez obzira o cemu se radilo. On mora suztizati njen tempo zivota, u suprotnom, ona ce ga ostaviti daleko iza sebe. To moze biti veliki problem za zenu Ovna koja voli da se konstantno i u svemu nadmece sa svojim partnerom i pokusava da kormilo osvoji za sebe. Ona nema velikih interesa ine ulaze velika napore da bude dobra domacica, ipak igra veoma vaznu i extremno dobru ulogu majke svojoj deci. Emocionalno je jaka, strastvena i moze biti extremno verna dok god u svom partneru vidi jaku i potencijalnu osobu. Ona prosto boluje od manije da miri i zblizava druge, cesto u porodici igra ulogu neutralnog mirovnjaka, ali ako je naljute, cesto mirovnjacku ulogu zna da zameni ratnickom, ponekad samo da bi dobila malo vise paznje ili da bi se oslobodila frustracije. Ume da bude agresivna, impulsivna, dominantna, energicna i neumorna kada se radi o ljubavi.

     

    ON

    Muskarac OVAN

    je uvek u potrazi za jakom partnerkom kojia ima dovoljno potenciala da ga izazove i mentalno i fizicki. Kada dodje do ljubavi, on je agresivan, dominantan, impulsivan i neumoran. On vazi za dinamicnog mahera, niko ne moze predvideti sta ce uraditi sledece. On partnerku ume da izvede iz takta ako nije navikla na njegova visoko energicna uzbudjenja i ushicenja. Ipak, bice prijatno iznenadjena njegovim osecajnim prilazom, koji nije znak njegove slabosti vec jednostavno reakcija strastvenog intensiteta njegove naklonosti. OVAN voli da experimentise i dovodi ljubavne i sexualne situacije do limita – ovom muskarcu je Kama Sutra u malom prstu! On je u potraznji za spontanom i imaginativnom partnerom koji ce deliti njegove interese i biti u stanju da ga prati u korak u njegovoj zivotnoj zurbi. Gospodin OVAN zna i te kako da explodita ako posumnja u svoju ljubavnicu, ipak njegov explozivni temperament nije dugog veka. Veoma je ljubomoran i potreban mu je konstantan dokaz partnerove ljubavi da bi se osecao sigurno u vezi. Agresivan je i pun kreativne energije i entuzijazma, pa mu te osobine dozvoljavaju da cesto uvodi promene u svoj zivot. Njegov nagon i nestrpljenje ga cesto navode da radi nesto pre nego sto o tome razmisli, cime samom sebi ume da postane neprijatelj. Cesto ima problema da prihvati autoritet drugih, ne trpi naredjenja i prosto ne ume da poslusa dobar savet. Ipak, jako je kompetentan i uziva u fizickim i psihickim bitima zivota. Ovaj covek je rodjen da bude predvodnik, ne pratioc. Slicno i u ljubavi: on je motivator i voli da kontrolise. Od partnerke trazi priznanje za svoja dela. Pri problemima je cesce agresivan nego diplomatski nastrojen, da bi dosao do zeljenog cilja. Njegov uspeh cesto dolazi kroz konstantno neprihvatanje neuspeha i nesposobnosti da prihvati poraz. Ipak, gospodin OVAN ume da bude ekselentan prijatelj u dobru i zlu, i spreman je da cvrsto stoji na strani svojih prijatelja.

     

    NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU OVNA

    Pre svega, ljubavna igra ili zavodjenje mora biti vrlo iskreno, otvoreno i spontano. Ali, najvaznije pravilo glasi: dozvolite Ovnu da se udvara Vama, ili ukoliko ste dovoljno vesti i lukavi, onda navedite i zavedite Ovna, da se on udvara Vama! Poenta je u tome da Vi uvek morate biti „ljubavni plen“, a Ovan je uvek „ljubavni osvajac“, bez obzira da li je rec o muskarcu ili o zeni.

     

    STA JE ONO STO PARTNER OSOBE RODJENE U ZNAKU OVNA OBAVEZNO MORA DA ZNA

    Vi ste veoma strasni, vrlo ljubomorni, i u izvesnom smislu, infantilni ili posesivni. Vama ne treba prkositi i, narocito, ne treba iskusavati Vasu toleranciju. Vazno upozorenje je: obavezno treba izbegavati razlicite obracune, jer Ovan u naletu niskih strasti rusi sve ispred sebe, a uz to, ukoliko mu se nametnete kao „protivnik“ ili rival, onda morate znati da Ovan ne mari mnogo za slabijeg od sebe.Uostalom, cucete odgovor: „da ono sto ste trazili — to ste i dobili“.
    Ovnu treba prepustiti dominantnu ulogu, a to pravilo narocito vazi pred spoljasnjim svetom. Dakle, vazno je da neprekidno inspirisete svog Ovna na razlicite izazove i uzbudljive zabave ili na ljubavne igre, kao i da pokrecete njegove strasti. Problem koji Vama svakako zadaje veliku glavobolju je to sto Vaseg Ovna najvise uzbudjuje pocetak ljubavne romanse, car neodoljivog izazova ili strast u kombinaciji sa nekim novim iskustvom, kao i neke „zabranjene ljubavne igre“.

     

    Vi imate odlučan karakter, volite sve ono što je čisto, jasno, precizno. živo reagujete na sve što se oko Vas događa. Pridajete veći značaj akciji nego razmišljanju. Brige Vas obuzimaju samo trenutno, ali ne ostavljaju duboke tragove. Ne podležete lako talasima obeshrabrenja i pesimizma.
    Obdareni ste samopouzdanjem. Hrabri ste i preduzimljivi. U stanju ste da idete stopu po stopu da biste ostvarili svoje životne koncepcije. Preduzimate i rizike samo da ne biste zalutali u lavirintima neodlučnosti. Vaš entuzijazam i dinamičnost su dovoljno snažni pokretači da prebrodite sve teškoće. Inicijativni ste i kad se nađete na raskršću dva puta brzo se odlučujete.
    Prezirete komplikovane situacije. Gnušate se ljudi koji nalaze zadovoljstvo u konfuznim pričama i događajima. Ponašate se nonšalantno i ponekad ne merite svoje reči. Često se dešava da tako nekog grubo povredite iako niste imali nameru.

     

    Vaš karakter ima veliki uticaj i na ponašanje u ljubavi. Nikako se ne možete svrstati u red žena – ropkinja, žena koje se povinuju željama i zahtevima muškarca. Suviše ste nezavisni da biste mogli podneti da Vas neko stavi u kavez. Tražite uzajamno poverenje, koje će obezbediti život udvoje bez scena i večnih sumnji. Ljubomorni ste i to pokazujete. Zahtevate jasne odgovore na pitanja. Nije lako Vašem partneru kad počne da ih mimoilazi i izbegava. Ako Vas voljeni covek prevari osećate da je Vas ponos povređen, da je ranjeno Vaše samoljublje i nećete lako preći preko toga. Samo pod uslovom da naiđete na jak karakter, koji je u stanju da dominira Vašim, prihvatićete deo odgovornosti. U svemu želite da imate svoju ulogu, da se u svakoj prilici čuje Vaša reč. Ako naiđete na ličnost koja je slabija od Vas, postoji opasnost da je veoma lako potčinite. Takva situacija neće Vam se svideti, jer u dubini duše niste pristalica takvih veza. Za Vas je idealan muskarac koji ima jak karakter, koji će Vam imponovati.
    Vaša odvažnost, entuzijazam, spontanost igraće veliku ulogu u Vašim emotivnim vezama. Nežnosti prema voljenom čoveku javno pokazujete i on je zbog toga dirnut. Ali, tražite da i on pokaže svoja osećanja. U ljubavi kao i u životu tražite punu angažovanost. Dajete sve ili ništa: isto tražite i od svog partnera. Iako ste beskrajno plemeniti, ponekad pokazujete znake egoizma: prvo mislite na sebe pa onda na drugoga.
    Ne volite laži i obmane što Vas dovodi u neprijatnu situaciju. Pošto nerado gledate na one koji imaju suprotno mišljenje, ljudi su primorani da Vas lažu. Ukoliko Vaš partner napravi neki pogrešan korak ili neku nesmotrenost, grubo reagujete, eksplodirate. Ali čim se prvi bes stiša postajete razumni i ne želite da produbljujete razdor niti da se svetite. Ali to ne znači da se ponekad ne svetite. Pristalica ste politike „oko za oko“. Ako otkrijete neverstvo, spremni ste da uzvratite na isti način…

     


    Poslednja izmena: 01. новембар 2016. 23.57.39 CET"
    • 87 postova
    01. новембар 2016. 23.18.46 CET

    BIK

    Ime: Taurus- na latinskom znaci Bik
    Moto: Ja imam
    Planeta: Venera
    Boja: Plava, ružičasta, zelena
    Životinja: Bik
    Metal: Bakar
    Drago kamenje: Dijamant, smaragd
    Biljke: Ruža, ljiljan, slatkomirisno cveće i voće
    Zanimanje: Umetnici, modni kreatori, cvećari, poslastičari, trgovci, ekonomisti, slikari, muzičari, vajari, naučnici.
    Mana: Posesivan, lako prasne.
    Najnepravednija izreka o Biku : “Bik je naporan. Bik ne uživa u promenama i treba mu puno vremena da se prilagodi svakoj novoj situaciji, kao i za učenje neke nove veštine.”

    Uopšteno

    Ako je Bik ušao u vaš život, tamo namerava i da ostane. Malo koji znak je tako odan, veran i pouzdan kao on; jednom stvorena prijateljstva ne raskidaju se lako, barem ne s njegove strane, a ne bi bilo mudro ni da vi to učinite, jer u slučaju potrebe na njega možete sigurno računati. On je pouzdan, temeljan i odmeren, i ništa ne može da poremeti njegovu mirnoću. Jednom donesenu odluku ne menja lako, a njegovi su principi čvrsti, baš kao i zemlja po kojoj hodate. Držii svoju reč i obećanje, ne menja navike i čvrsto čuva ono što poseduje.
    Ništa ne „klizi“ kroz njegove prste, a prepuštanje „životnim radostima“ obično nije njegov životni stil. Njegovi su standardi visoki, a vrednosti zdrave: udoban i dobar život! I to se ne menja, jer Bik veruje, razumno uostalom, da ono sto voliš treba ponavljati. Uvek i ponovo! Kada se jednom ukopa na mestu, Bika je teško uzdrmati. On želi da ga ne diraju, da ga ostave na miru. Tada je zadovoljan. Vršite li pritisak na njega, postaće svojeglav i uporan. Mesecima i godinama može trajati njegova savršena ravnoteža i kontrola, jer je u stanju da ignoriše svaki tračak nervoze u svojoj okolini. A onda, neočekivano, Bik koji nikada nije impulsivan, izgubi kontrolu i uništava sve što mu se ispreči na putu.
    Takvi izlivi besa su retki. Možda svega nekoliko puta u životu. Ipak, bolje je imati na umu da se Bik nikada ne naljuti malo, jer ako je incident takav da može da uzdrma njegovo spokojstvo, onda možete računati na zaslepljeni bes, a ne običnu ljutnju. Istina je da je tvrdoglav koliko je to čovek u stanju da bude, a da se ne pretvori u mazgu.. Bik ne menja mišljenje. Nema nikakve koristi od ubedjivanja da je svojeglav i nepopustljiv. Uzaludno je žaliti se ili jadikovati. Po njegovom mišljenju on nije ni malo tvrdoglav, vec je strpljiv. To je pitanje semantike. Uvek je u čudu zašto ljudi tako nepravedno sude o njemu.
    Bik je strpljiv kao vreme, dubok kao šuma, pouzdan kao planina. Ali, neosporna je činjenica da je pre svega tvrdoglav. U stanju je da godinama u tišini podnosi neki emocionalni ili psihički teret, a da se nikada ne požali. Što je teret veći, to više snage nalazi u sebi da bi sve podneo. Njegova odanost i privrženost porodici i prijateljima obično prelazi granice shvatljivog. I u ljubavi ima isti stil: pouzdan i odgovoran. Ljubav i posesivnost idu kod Bikova zajedno uz ljubomoru, tek toliko, začina radi. Pod pretpostavkom da ne nagaze na neki suviše „pokretljiv“ tip (npr: Blizanca ili Strelca), Bikovi obično imaju dugotrajne i skladne „bračne aranžmane“. To su porodični ljudi. Vole da uživaju u svom domu i da se osecaju komotno u porodičnoj sredini. Promene ih uznemiravaju. Oni čvrsto stoje na zemlji, za koju ih vezuje ljubav koja će na bilo koji način jednom biti izražena. Vezani su za prirodu, pa ako već moraju da žive u nekom soliteru u velegradu, imaće svakako komad zemlje koju će obrađivati, ili bar mnoštvo biljaka na svojoj terasi.
    Bik je u poslu takođe pouzdan, kao i u svemu drugom, iako se baš ne bi moglo reći da uživa „ubijajući“ se od rada. Dobar život znači dobar život i ne uključuje teške napore, to je barem jasno. Ali on je odgovoran, postojan i vrlo odlučan da sebi i svojoj porodici omogući udoban život, a kako je uobičajeno da tome prethodi i malo posla, obično je onoliko vredan koliko je potrebno. Kada bi uspeli da ga nateramo da sedam večeri u nedelji ne sedi pred televizorom, odnosno da povremeno prihvati i neku novu ideju, i kad bi shvatio da novac nije zajednički naziv za sve životne radosti (i vrednosti), malo bi mu šta trebalo zameriti…

     

    Karakteristike

    Prvi zemljani znak. Blizak je kopnu i prirodi. Koliko je dugo vremena potrebno drvetu da izraste – toliko dugo Bik čeka ono što mu je stvarno važno. Može se to nazvati izvanrednom strpljivošću ili tvrdoglavšću… Ovaj znak voli zadovoljiti svoja čula dobrom hranom, slatkomirisnim cvećem, nežnim tkaninama i sve to sa puno, puno sjajnog novca.
    Bik je vrlo blag dok ga ne izazivaju, ali tada je najbolje pobeći iza najbliže ograde. Deo tela povezan sa ovim znakom je vrat ali i područje grla; često ima prekrasan glas za pevanje ili govorenje. Bik je stabilan, strpljiv, istrajan i inertan. Ima izuzetno jaku volju.
    Voli dom i porodicu. Sklon je materijalnom sticanju. Ne odustaje lako. Voli luksuzne predmete, nakit, finu odeću. Može biti izrazito lep ili ružan.

     

    Ljubav

    Bikovi, uzimaju od života sve radosti i čulne užitke, nesebično se trošeći. Njihova deviza je “posle mene potop”. Reč Ljubav pišu velikim slovom i traže partnera sa kojim mogu da ostvare bliskost. Za njih su jako vazni ljubljenje, predigra i seks. Vole poklone, intimnu atmosferu, padaju na muziku, piće.
    Prijateljstvo
    Bik ima otvorenu prirodu i to je najbolji poziv na prijateljstvo. Sve obavlja korak po korak, a kada nekome odluči da bude prijatelj, niko ga ne može odvući. Pouzdan je i veran, ali je i posesivan.Ne radi se o tome, da želi posedovati ljude, nego mu nije drago da oni nešto zanimljivo rade sa drugima, a da on nije deo toga.
    Potrebni su mu ljudi na koje se može osloniti, a ne nepredvidljivi i čudni. Ako su mu prijatelji odani, pouzdani, topli, uvek ce biti uz njih.

     

    Posao

    Biku odgovara posao koji nudi stabilnost, ne beže od odgovornosti, ali posao mora doneti materijalnu stabilnost, jer Biku “biti dobro” znači imati mnogo para, te će iz tog razloga neprestano tragati za poslom koji će mu i doneti materijalnu sigurnost.
    Zanimanja za Bika su: umetnik, modni kreator, cvećar, mehaničar, poslastičar, trgovac, ekonomista, slikar, muzičar, vajar, naučnik….

     

    Garderoba

    Odeća i obuća za Bika mora biti meka, od prirodnog materijala i lagana. Bitni su mu stil, komotnost i što je najvažnije cena. Cvetni uzorci, pamuk, svila i lan na njemu dobro izgledaju, a omiljene boje su zelena, ružičasta i plava.

    Osobu rodjenu u znaku Bika je lako prepoznati vec na prvi ili „blic“ pogled. U odnosu na ostale pripadnike zodijaka Bikovi se izdvajaju ili prepoznaju, po svojoj zavodljivoj i po malo cudljivoj prirodi.Dakle, oni se isticu po svome ponasanju ili temperamentu i narocito, na osnovu svog fizickog izgleda.
    Bikovi deluju vrlo prijatno, srdacno i dopadljivo na siru okolinu. Zatim, Bikovi poseduju smisao za dobar ukus i naglasenu potrebu za uzivanjem
    ili za komformizmom. To su osobe koje „kategoricno drze do svojih principa“, a oni ih cesto navode na raznovrsna zadovoljstva bilo da je rec o nekom culnom, estetskom ili o materijalnom potkrepljenju.

     

    U osnovi osobe u znaku Bika poseduju senzualnu prirodu, koja ima velike prohteve u svemu onome sto pothranjuje njihova cula ili emocije. Medjutim, istovremeno treba naglasiti da su Bikovi po svojoj prirodi veoma podlozni i materijalnom carstvu – njihove aspiracije predstavljaju kombinaciju hedonistickih potreba i komformistickog uzitka. Naime, da bi jedan tipican Bik dosao do svog emotivnog zadovoljstva ili do vrhunca, potrebno je prethodno da oseti materijalnu sigurnost u prijatnom, lepom i udobnom okruzenju. Jer, Bik je konformista koji ume da uziva punim plucima i zbog toga pazljivo cuva svoje „malo-veliko carstvo“.

     

    Poznato je da njihova odanost tradiciji ili porodicnom zivotu i narocito, privrzenost ljubavnom partneru predstavljaju velike vrline. Ipak, ne treba zaboraviti da je Bik prakticar koji – cvrsto i sa obe noge stoji na signurnom postolju. Takodje je vazno da to postolje mora biti veoma skupoceno, jer ukoliko je Bik okruzen sjajem i luksuzom i ukoliko uziva u raskosi – postoji i dobar preduslov za ljubavnim blagostanjem.
    Zatim, prvi utisak o njima moze biti veoma varljiv – jer, prividno se cini da su njihova romanticnost, senzitivnost i izlivi emocija kontrolisane ili pravilno dozirane. Ipak, ne treba se zavaravati i zaboraviti na pravilo: da Bik „navodno“ sve drzi pod svojom kontrolom, dok u jednom trenutku ne izgubi svoju kontrolu i onda na povrsinu izbija njegova razorna energija, destruktivna crta ili ona rusilacka snaga. Sreca je sto se takve situacije ne desavaju cesto, kao i sto relativno brzo prolaze.

     

    Uostalom, Bikovi poseduju inertnu prirodu i imaju naglasenu potrebu da se dopadaju drugima, zato oni ne preuzimaju inicijativu vec sebe predstavljaju i pokazuju u najlepsem svetlu. Zakljucak je da osobe u znaku Bika svesno ili nesvesno ocekuju od svoje okoline razlicite signale, poruke, udvaranje ili inicijativu. Oni zaista umeju da uzivaju u svemu sto je lepo i zbog toga sva njihova cula su veoma izrazena, a afiniteti, intersovanja ili apetiti su ponekad neumereni.

     

    Postoji sjajna anegdota u vidu komentara koji na dobar nacin ilustruje njihov psiholoski profil i karakter, zatim njihov stil izrazavanja, cud i ponasanje – Covek (Bik) objasnjava prijatelju glavni razlog svog nedavnog ljubavnog brodoloma: „Znas, cim sam shvatio da Ona intenzivno razmislja o drugom muskarcu, tu je bio kraj svega. Pri tome, jos samo da je pomislila da me prevari, to bi bio „pokolj“, a tek da me je stvarno prevarila – onda bi bio „kraj sveta“, bar za nju“!
    Dakle, vazne osobine koje odslikavaju njihov psiholoski profil su: naglasena emotivnost, ali i ljubomora, kao i posesivnost koju uvek izrazavaju – kada im neko ili nesto „pripada“. Ukoliko je rec o tipicnom predstavniku ovog znaka, savrseno Vam mora biti jasno da kod Bikova nema tolerancije na temu koketiranja ili emotivne i seksualne slobode. Znaci, nemojte se „igrati vatrom“ i nemojte ciniti nesto sto ce Vam biti zabranjeno cak i u mislima!

     

    ONA

    Zena BIK

    se cesto plasi odvajanja od situacija ili stvari koje su joj postale svakodnevne i poznate, cak i kada prestane da ih smatra interesantnim i aktuelnim. Ona ne mora biti opsednuta novcem, ali ce uvek teziti ka bogatstvu i komfortu. Ljubavne veze su za nju kao biznis: ona nece traciti vreme s partnerom koji ne razume znacenje odgovornosti i cvrste vernosti. Prilicno je tesko imponovati ovoj dami, ali ako partner uspe to da uradi sa skupim poklonima i bogatstvom, onda u to ljubavno zblizavanje treba ubaciti i malo romantike: vecera uz graciozni ambijent ce uvek doneti veliki plus, mada ce joj i lepo aranziran piknik nacrtati osmeh na lice. Ona poseduje duboka osecanja, ali intimnosti prilazi polako i oprezno. Gospodja BIK ne spada u osobe teskog karaktera i veoma je optimisticki nastrojena. Ipak, poseduje iskru karizme i zna da bude veoma tvrdoglava… Svaki gost koji ulazi u njen dom, osetice toplotu dobrodislice i domacu atmosferu. Ova zena oprezno bira svoje ljubavnike jer zeli biti sigurna u dobro vaspitanje coveka kojeg bude izabrala za zajednicki zivot. Njoj je potrebna solidna baza za ljubavnu aferu, zato retko koristi „zensko oruzje“ da bi kod muskarca probudila interesovanje. Paznju suprotnog pola pokusava da privuce na druge nacine. Zivot je prekratak da bi se tracio zamajavanjem i ona zato ljubavnu igru igra otvorenim kartama, otkrivajuci partneru sve svoje namere. Njen partner se mora dokazati kao pravi muskarac i ona nece imati nista protiv toga da on bude gazda domacinstva. Ili ce ga barem pustiti da veruje u to da je gazda domacinstva… U svakom slucaju, ona ponekad partnerove namere uzima previse ozbiljno, pa se ljubavna veza zna zavrsiti katastrofalno. Iako zna da voli svim svojim bicem, zena BIK to retko pokazuje. U skladu s njenom atraktivnoscu, zena BIK je kod suprotnog pola prilicno pozeljna i cesto ima puno obozavatelja. Ona obicno ne kuje planove za udaju pre nego sto upozna osobu sa svim pozeljnim kvalitetima – nekog ko ce se prema njoj ponasati onako kako ona to zeli i ko ce joj pruziti luxus koji ona zasluzuje. Veoma je verna i privrzena, tako da kada jednom kaze „DA“, spremna je da sa tim partnerom provede ostatak svog zivota. Ulozice puno truda da bude perfektna supruga, mada joj domacinski poslovi ne idu bas najbolje od ruke, jer tezi dezorganizaciji i nije pedantna. Maska njene stalozenosti moze obmanuti ceo svet, ali njen partner ce je smatrati osecajnom, pokornom i veoma uzbudljivom osobom…

     

    ON

    Po prirodi oprezan, muskarac BIK ne krece bezglavo u akciju pre nego sto dobro promisli o tome. Ispod svoje ponekad hladne rezervisanosti, muskarac BIK cuva duboka osecanja, toplinu, velikodusnost i duboku strast. On je obozavalac svih zadovoljstava koje zivot ume da pruzi, ipak se brine o financiskoj sigurnosti i veoma je fokusiran na profit svog truda. Kada je zaljubljen, veoma je veran i zastitnicki naklonjen – idealan partner za svakoga ko polaze vrednost na tradicionalnu vezu. Inace, on s lakocom osvaja „Oskara“ za tvrdoglavost, neflexibilnost i neumece da se otarasi nekih losih starih navika. Gospodin BIK voli ljubazno intelektualno drustvo, prijatan ambijent i domace kulinarske specijalitete. Brzo se uzbudi sexualno i jako je potentan, zato najvise mrzi da bude sexualno izazvan pa ostavljen. Iako je simbol ovog horoskopskog znaka zivotinja BIK, nijedna osoba suprotnog pola ga nece navesti na bezglavi „stampedo“ u pravcu ljubavne afere. Ovaj gospodin je miran, stalozen, praktican i cvrsto stoji obema nogama na zemlji. Svoje partnerke bira uz puno truda i promisljenosti. On voli da dobro ispita teren pre nego sto zakoraci, voli da dobro upozna izabranu osobu pre nego sto joj pokloni sebe. Prijateljima ne prica rado o svojim osecanjima, ali se ponekad zna da pohvali svojim jakin sexualnim nagonima. On ne mora da dokazuje svoju muskost, on je poseduje i to je za njega najnormalnija stvar na svetu. Donosenje prave odluke mu obicno zna da oduzme nesto vremena, ali kada se jednom odluci, onda sigurno grabi ka cilju. Svoju ljubav i privrzenost voli da iskaze buketom cveca. Ne, on svojoj izabranici ne obecava zvezde sneba – to nije njegov stil – ali on je romanticar i zasuce je poklonima, drzace je „kao malo vode na dlanu“. Temperamentna strast gospodina BIKa zahteva izvestan period „inkubacije“, ali kada uzavre – stalozena priroda ovog muskarca vise nije za prepoznati! U ljubavnim vezama i braku, on mora biti gazda – to je sve sto trazi zauzvrat, za svu ljubav i privrzenost koju daje. Ovaj muskarac u svojim zrelim godinama nece gubiti vreme na osobe za koje misli da nisu prikladne za „ljubav na duge staze“. Njegova osecanja prema izabranoj partnerki ce biti jaca sto duze veza traje. Kada se jednom odluci za taj korak, izabere partnerku i uplovi u bracne vode, gospodin BIK ce uciniti sve sto je u njegovoj moci da je usreci, zastiti i pruzi joj osecaj sigurnosti…

     

    NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU BIKA

    Ucinite to na neki diskretniji nacin, indirektno i suptilno. Pri tome, nemojte zaboraviti na razlicite poklone, kao i na brojna pravila o lepom ponasanju. Poenta je u tome da morate ostaviti veliki utisak, ali ne samo svojom pojavom vec i razlicitim manirima ili ukazanom paznjom. U tom smislu mozete biti sigurni da se Vasa paznja „meri“ – ne samo lepim recima, vec i kroz razlicite „vredne“ ili skupocene poklone, sitnice i darove.

     

    STA JE ONO STO PARTNER OSOBE RODJENE U ZNAKU BIKA OBAVEZNO MORA DA ZNA

    Za pocetak – Vi ste izuzetno pouzdana osoba, koja svoje emocije i strasti drzi pod strogom kontrolom. Uostalom, Vi posedujete kvalitete koji su veoma uocljivi vec na prvi pogled, tako da od svoje okoline ocekujete reakciju, signal ili iskrene komplimente. Uvek kada se nalazite u drustvu suprotnog pola, osoba koja Vam se udvara na indirektan nacin treba da Vam da do znanja – da joj se dopadate, kao i da Vam uputi neku ljubavnu poruku ili signal. Naravno uvek kada se nalazite u drustvu (ovo narocito vazi za muskarce) Vi imate dominantnu ulogu, a Vasa partnerka je ta koja pokorno i verno prati Vas korak. Zatim, Vi ste osoba koja izuzetno drzi do vernosti, do istine i do tradicionalnih uloga. Ukoliko neko ili nesto poljulja Vase poverenje u ljubavnog partnera, onda je to zaista veliki problem koji moze da dovede i do ljubavnog razlaza. Jedno od osnovnih pravila je: da su Bikovi veoma tradicionalni, kao i da im apsolutno nedostaje tolerancija ili sluh za „ljubavnu prevaru“. Odnosno, po tom pitanju muskarci cak, spadaju u najtezu kategoriju i zbog toga – morate strogo postovati njihov kodeks casti!

     

    Vi stojite čvrsto na zemlji. Volite sve ono što je postojano i opipljivo. Sanjarenje za Vas predstavlja samo duševni odmor. U stvari, sve što je neostvarljivo ili plod Vaše mašte povređuje Vaše osećanje za praktičnost. Nikad se ne zadovoljavate varljivim obećanjima, slatkim iluzijama i ne prepuštate se fantazijama.

     

    U prijateljstvu ste verni, ali odanost tražite i od suprotne strane. Ako Vas neko izneveri, nećete burno reagovati. Vaše reakcije su polagane i manje vidljive, ali zato beskrajno duboke. Ako ste uvereni da se neko prema Vama loše poneo, ili da je povredio Vašu dobronamernost, to mu nikad nećete oprostiti. Izgubiće mnogo u Vašim očima. Veliko ste zlopamtilo.

     

    Niste pristalica promena i preokreta, ni svega onog što može poremetiti ustaljeni tok Vašeg života ili dovesti u opasnost Vaš komfor. Takva koncepcija o životu ima i jedan nedostatak. Poštujete principe, predrasude, koncizne ideje. Međutim u životu se principi teško ruše,
    predrasude postaju neprihvatljive, a koncizne ideje maglovite. Stoga se često oglušujete o savete drugih i upozorenja Vaših najbližih. Vi želite da radite po svom nahođenju, uvereni u potpuni uspeh. Međutim, uspeh često izostane.

     

    Iako je Vaš karakter prilično jak, postoje u njemu i neke slabosti. U načinu života pojavljuju se ponekad pasivnost i lenjost. Bežite od briga i problema, ne volite komplikacije. Kad se za nešto odlučite teško Vas je od toga odvratiti. Više volite da doživite i krah, nego da se vratite nazad ili promenite mišljenje.
    Ljubav igra veliku ulogu u Vašem životu. Za Vas ona nije sinonim strasti, bura, razdiranja ili romantizma, već nežnosti i uživanja. Kako ste pristalica ustaljenih formi i svega onog što se odnosi na materijalnu stvarnost, kod muškarca Vas, pre svega, privlači njegov fizički izgled. Šta se krije iza njegove spoljašnjosti manje Vas interesuje. Kad upoznate osobu koja Vam se sviđa želite na svaki nacin da privučete pažnju na sebe. Period posmatranja kod Vas dugo traje (ponekad i predugo). To nije iznenađujuće, jer Vi sve odluke donosite posle dugog i zrelog razmišljanja.
    Iako izgledate kao hladna osoba, u suštini ste veoma senzibilni. Čak i ako ste pronašli kod osobe suprotnog pola sve znake privlačnosti, nećete požuriti da s njom odete kod matičara. Pre nego što ste se odlučili na trajniju vezu, želite da budete sigurni da je pravi onaj, koji je pronašao pouzdani put do Vašeg srca. Ne vezujete se lako. Ljubav u Vašem srcu sporo sazreva. Osećanja se veoma smotreno razvijaju. Od nežnosti i topline osećanja drugog zavisi i Vaša ljubav.

     

    Iako ponekad izgledate potpuno ravnodušni, u stvari ste veoma isključivi i ljubomorni, s osećanjem posedovanja u ljubavi. Ne podnosite prisustvo druge žene, pa ma to bila i koleginica Vašeg partnera. Umete vešto da ispletete mrežu oko njega da biste ga sačuvali samo za Vas… . Ako otkrijete neverstvo, spremni ste da uzvratite na isti način…

     


    Poslednja izmena: 02. новембар 2016. 00.09.30 CET"