Forumi » Windows 10

Microsoft zakrpio Win10 sigurnosni propust koji je Google otkrio

    • Moderator
    • 779 postova
    10. новембар 2016. 10.46.47 CET

     Microsoft zakrpio Windows 10 sigurnosni propust koji je Google nedavno otkrio

     

    Pre oko nedelju dana Google je javno otkrio da u Microsoftovom Windows operativnom sistemu postoji sigurnosni propust. Ovo nije neobično, s obzirom na to da s vremena na vreme hakeri mogu biti prilično kreativni. Međutim, Microsoftu je zasmetalo što je Google obelodanio postojanje ovog propusta pre nego što je Microsoft stigao da objavi ispravke.



    Microsoft je tada objavio da će ispraviti problem u toku naredne (odnosno ove) nedelje, a prema svemu sudeći, patch je već postao dostupan. Prema navodima Microsofta:

     

    "Ova sigurnosna nadogradnja ispravlja sigurnosne ranjivosti u Windowsu. Najopasniji od propusta bi mogao da poremeti sistem privilegija, ukoliko se napadač loguje na zaraženi sistem i pokrene specifično kreiranu aplikaciju, koja bi mogla da preuzme kontrolu nad sistemom".



    Microsoft je ranije takođe istakao da su uočeni hakeri koji su već iskoristili prednosti ovog sigurnosnog propusta. Ipak, kompanija ističe da bi korisnički uređaji trebalo da budu relativno sigurni nakon što se primeni zakrpa. Zakrpa sadrži i ispravke za šest kritičnih grešaka, tako da se svima preporučuje da nadograde svoje Windows računare.



    Izvor:Ubergizmo


    Poslednja izmena: 10. новембар 2016. 10.58.44 CET"