Forumi » Podrška i podešavanja

Podešavanje mIRC - a za ulazak na Volimo Net chat

  • Moderator
  • 1436 postova
  04. септембар 2014. 22.40.57 CEST

  Da biste se povezali na kanale Volimo Net a preko mIRC-a, neophodno je prvo instalirati sam program. Preporucujemo skidanje (download) iskljucivo sa oficijelnog sajta, a najnoviju verziju možete pronaci na sledećem linku http://www.mirc.co.uk/get.html.

  style="font-size: 10pt;">NE PREPORUČUJEMO instalaciju neproverenih skripti za mIRC zbog mogucnosti destruktivnih sadržaja (virusi i trojanci) koje je moguce ubaciti u takva skripta. 

  Po završetku instalacije potrebno je da podesite parametre za povezivanje mIRC-a na jedan od servera mreže volimo.net gde se nalaze sobe #SerbianCafe, #25+, #Beograd i ostale.

  1. Na glavnom meniju (toolbar) kliknite pop-up meni File.  2. Kliknite na Select Server i dobicete pop-up prozor za unošenje potrebnih podataka.


  3. Kliknite na opciju Servers. Videcete da se u spisku vec nalazi veliki broj IRC mreža i servera, koje možete obrisati ili zadržati, zavisno od želje da li želite da pricate samo na VolimoNet - u  ili i na drugim mrežama. 

  4. Klikom na Add vršite dodavanje novih servera popunjavanjem 4 polja.


      a) U polje Description ukucajte na primer: irc.volimo.net (ovo nije obavezno, možete staviti i neki drugi naziv, Vama bliži i razumljiviji).
      b) U polje IRC SERVER ukucajte irc.volimo.net ili jedan od ponudjenih servera irc.volimo.net, irc2.volimo.net, irc3.volimo.net, irc4.volimo.net, irc5.volimo.net 
      c) U polje PORT(S) ukucajte 6667 (ako vec ne piše); inace, moguci su i drugi portovi, 6668, 6669, 7000… 
      d) U polje GROUPS ukucajte SERBIANCAFE (ovo polje nije obavezno).
  Možete uneti i još neke servere koji se nalaze u istoj mreži (za svaki slučaj, ako postoji problem u konekciji na prvi) na primer irc2.volimo.net, irc3.volimo.net, irc4.volimo.net, irc5.volimo.net

  5. Klikom na OK vraćate se u masku za popunjavanje polja


      - FULL NAME (ne preporučujemo pravo ime)
      - E-MAIL (podatak je vidljiv svim korisnicima tako da morate povesti računa o tome koji imejl upisujete; bitno je jedino da polje sadrži znak @ )
      - NICKNAME (ovo je nadimak po kom će Vas prepoznati na kanalima)
      - ALTERNATIVE (ovo je alternativni nadimak u slučaju da je nickname već zauzeto)

  6. Sledeci korak je povezivanje sa IRC serverom. Kliknite na CONNECT TO THE IRC SERVER i sacekajte da se veza ostvari.  7. Posle pozdravne poruke servera otvorice Vam se prozor CHANNELS. Možete obrisati sve kanale nabrojane u tom prozoru pomocu tastera DELETE, a zatim dodati svoje kanale klikom na taster ADD.

   

  Otvara se novi prozor sa nekoliko polja od kojih je jedino bitno gornje polje CHANNEL. Tu ubacujete, jedan po jedan, kanale #serbiancafe, #25+, #beograd, #serbianteen, i ostale koje želite da posećujete.  8. Iz liste izaberite kanal koji želite i pritiskom na JOIN krece nova avantura …

  9. Ne zaboravite ono najvažnije - to je samo chat i ništa više. 

  Kako da postanem operator?
  Za pocetak je potrebno da budete prijateljski nastrojeni prema svim posetiocima chat soba. Takodje, da pružate pomoc ako neko ima problema ili pitanja u vezi sa chatom i da se dobro slažete sa postojecim operatorima. Ako zadovoljavate sve ove uslove, bar tri operatora treba da Vas predlože da biste dobili zeleno svetlo, tj. dozvolu da postanete OP. 
  Koja su pravila lepog ponašanja?
  Ukratko, ponašajte se kao da ste u nepoznatom društvu u kojem želite da ostavite dobar utisak, jer niko ne želi da razgovara sa onima koji su im bili antipaticni, vulgarni i napadni. Opustite se i imajte šarma! Izbegavajte davanje licnih ili tudjih informacija. Ako Vam i dalje nešto nije jasno, procitajte pravila ponašanja za korisnike i operatore.


  Poslednja izmena: 05. јануар 2016. 16.42.24 CET"