Forumi » Strani filmovi

Romantične komedije

  • Moderator
  • 592 postova
  25. јануар 2016. 11.19.36 CET

  Moje omiljene romantične komedije

  (više zbog komedije nego zbog romantike)

   

   

  “Veridba” (The Proposal)

   

  U ovoj romantičnoj komediji Sandra Bulok (Sandra Bullock) glumi nemilosrdnu šeficu, kojoj ističe zelena karta za rad u Americi. Da bi izbegla deportaciju iz zemlje, ona želi da iscenira brak sa svojim asistentom, koga glumi Rajan Rejnolds (Ryan Reynolds) i tako dobije zagarantovano mesto u firmi. Međutim, da nije sve tako jednostavno shvata kada Rajan odluči da joj zauzvrat naplati sve godine mučenja na poslu.

   

  “Kako izgubiti dečka za deset dana” (How to Lose a Guy in 10 days)

   

  Kejt Hadson je kolumnista u popularnom ženskom magazinu, Metju Mekonahi (Matthew McConaughey) radi u marketingu. Da bi spasila drugaricu od otkaza, Kejt pristaje da napiše članak o klasičnim greškama koje devojke prave u vezi. Metju, da bi dobio kampanju za tržište dijamanata, mora da natera nepoznatu devojku da se zaljubi u njega u roku od deset dana. Sudbina je htela da nabasaju jedno na drugo u jednom kafiću i da započnu svoje projekte.

   

  Blended

  Posle katastrofalnog prvog izlaska samohrani roditelji Lauren (Barrymore) i Jim (Sandler) složi će se samo oko jedne stvari: nikad se više ne žele videti. No, kad se oboje prijave za zabavni porodični odmor sa decom, naći će se u luksuznom afričkom safari odmaralištu…

   

  “Stigla vam je pošta” (You’ve Got Mail)


   

  Tom Henks (Tom Hanks) i Meg Rajan (Meg Ryan) kao Džo (Joe Fox) i Ketlin Keli (Kathleen Kelly) u romantičnoj komediji o dvoje poslovnih partnera koji se ne podnose, ali igrom slučaja zaljubljuju se jedno u drugo putem interneta.

   

  "Moja lažna žena" (Just Go With It)


   

  Adam Sandler i Jennifer Aniston zvezde su ove simpatične romantične komedije inspirisane filmom Cactus Flower, snimljenom 1969. godine. Plastični hirurg (Adam Sandler) komplikuje svoju ozbiljnu vezu sa puno mlađom devojkom (Brooklyn Decker) lažima. Nakon što devojka posumnja u njegovu iskrenost, on zamoli svoju asistentkinju (Jennifer Aniston) da, zajedno sa svojom djecom, glume njegovu nepostojeću porodicu ...


  Poslednja izmena: 17. фебруар 2016. 10.14.22 CET"