Forumi » IT Vesti

Spectre mikrokod ažuriranja

    • Moderator
    • 779 postova
    06. март 2018. 09.15.50 CET

    Microsoft planira da preko Windowsa 10 distribuira Spectre mikrokod ažuriranja

     


    Intel je nedavno počeo da isporučuje svoje Spectre mikrokod ažuriranje proizvođačima, omogućavajući im da ažuriraju firmware kako bi sprečili probleme sa Spectre Variant 2 ranjivošću.



    Iako je ažuriranje već objavljeno za Haswell, Broadwell, Skylake, Kaby Lake i Coffee Lake, ovo postavlja novo pitanje. Koliko vremena će biti potrebno da svaka od pogođenih platformi dobije BIOS ažuriranje za svakog većeg proizvođača? Ovo takođe stvara problem kada je u pitanju ažuriranje starijeg hardvera, a Intel planira objavu ažuriranja i za procesore iz 2008. godine, što će biti nerealno za kompanijine hardverske partnere da implementiraju u svoj stariji hardver.



    Srećom, Microsoft je odlučio da pritekne u pomoć, kako bi situaciju malo olakšao. Kompanija je objavila da planira da ažuriranje za Spectre Variant 2 ranjivost omogući preko svoje Windows Update platforme, omogućavajući da se mikrokod ubaci preko Windows boot sekvence. Za sada je objavljeno samo ažuriranje za Skylake H/S/U/Y i U23e serije procesora, ali Microsoft planira još objava tokom narednog perioda, kako ih Intel bude objavljivao i kako budu prolazile Microsoftove testove.



    Za sada, Microsoft nije objavio nikakve planove da omogući da se ažuriranja instaliraju automatski, što korisnike primorava da ručno traže ažuriranja. Više o tome možete pronaći ovde.



    Izvor: Overclock3d