Forumi » Sujeverja i verovanja

Fenomen broja 23

  • 1581 postova
  26. јануар 2016. 00.08.27 CET

   

  Pisac Viljem Berouz je prvi pomenuo enigmu broja 23. Zapisao je priču o svom poznanstvu sa nekim kapetanom Klarkom 1960. u Tangeru, koji se pred njim hvalisao kako je plovio morima 23 godine bez ijednog incidenta. Baš toga dana je brod kapetana Klarka uništen u nesreći. Sa brodom su potonuli svi članovi posade ali i kapetan Klark. Šta više, dok je Berouz razmišljao o okrutnoj ironiji sudbine, na radiju je čuo vest o padu aviona na Floridi. Pilotovo ime bilo je kapetan Klark, kobni let je nosio broj 23. Berouz je tada počeo da prikuplja sva čudna događanja vezana za broj 23 i jezivi sinhronicitet. A sinhronicitet je zaista zapanjujuć.

   

  Prilikom začeća, na primer, oba roditelja - svako ponaosob - daju 23 hromozoma fetusu. DNK, nosilac genetske informacije, ispoljava nepravilnost u vezama aminokiselina svakog 23. angstrema (10milioniti deo milimetra). Alister Krouli u svom Kabalističkom rečniku definiše broj 23 kao broj života ili nit koja je neverovatno sugestivna životodajnom programu DNK. Sa druge strane, broj 23 mnogi povezuju sa nekakvim okončanjem, prekidom: u telegrafskom kodu - 23 znači "prekid linije", a heksagram 23 u Ji Đingu označava razdvajanje, raskid.

   

  Neki ljudi su zaista zarobljenici sinhroniciteta broja 23. Berouz je otkrio da je čuveni kriminalac i krijumčar Dač Šulc (pravo ime Artur Flegenhajmer) naredio da se ubistvo Vinsenta Ludog Psa Kola obavi u 23. ulici u Njujorku, kada je Kol imao 23 godine. Šulc je ubijen 23. oktobra. Čarli Vorkmen, čovek koji je osuđen za Šulcovo ubistvo, proveo je 23 godine na robiji a zatim je pomilovan.

   

  Profesor Hans Sisel sa čikaškog univerziteta je takođe uhvaćen sinhronicitetom broja 23. Siselovi baba i deda su živeli na adresi sa brojem 23; broj kuće njegove majke ali i broj njene advokatske kancelarije bio je 23, itd. Dok je bila u Monte Karlu, Siselova majka je pročitaka knjigu Ljubav Dženi Nej, u kojoj glavna junakinja dobija znatnu količinu novca kladeći se na broj 23 na ruletu. Majka je i sama to pokušala i u drugom klađenju dobila premiju na ruletu, kladeći se na broj 23.

   

  Adolf Hitler je iniciran u društvo Vril koje mnogi smatraju fasadom Iluminata 1923. godine. Banka Morgan koju društvo Džon Birč smatra finansijskim zaštitnikom Iluminata, nalazi se na adresi Vol Strit 23, Menheten, Njujork. Evo još nekih neobičnosti: Euklidova Geometrija počinje sa 23 aksioma. Prema knjizi Omara Garisona Tantra:Joga i seks, nasuprot ženskom seksualnom ciklusu od 28 dana, postoji i muški seksualni ciklus od 23 dana. Berouz, koji je imao tendenciju da primećuje mračne strane stvari, broj 23 vidi kao broj smrti. Zanimljivo je i da se 23. psalm uobičajeno čita na sahranama. Hitkot Vilijams, urednik Fanatika, sreo je Berouza kada je imao 23 godine, a živeo je u kući sa brojem 23. Kada mu je Berouz rekao sumornim glasom: "23 je broj smrti", Vilijams je bio impresioniran, ali je bio još više impresioniran otkrivši da je zgrada preko puta njegove kuće sa brojem 23 zapravo mrtvačnica. Boni i Klajda, najpoznatiji par pljačkaša banaka iz 30tih godina prošlog veka, ubili su teksaški rendžeri 23. maja 1934. Njihovi inicijali B i C imaju kabalističku vrednost 2-3.

   

  W - 23. slovo engleskog alfabeta se stalno pojavljuje u sinhronicitetu. Fizičar koji je sarađivao sa Karlom Jungom na teoriji sinhroniciteta bio je Wolfgang Pauli. Wiljem Berouz je prvi pokrenuo priču o misteriji broja 23. Ubica Dača Šulca bio je Čarls Workmen. Adam Wajshaupt i / ili Džordž Wašington, su dva (ili jedan) glavna izvora o Iluminatima 18. veka. Wil Šekspir rođen je i umro je 23 aprila.

   

  Zanimljiva je i ličnost ser Fransisa Bejkona, jednog od mogućih predvodnika Iluminata 17. veka. Prema tadašnjem običaju, bilo mu je dozvoljeno da sam izabere dan kada će ga kraljica Elizabeta I proglasiti vitezom. Izabrao je 23. jul. Sveštenici drevnog Egipta su uvek 23. jula započinjali seriju rituala u kojima je zvezda Sirijus igrala značajnu ulogu. Rituali su trajali sve do 8. jula. Pošto je Sirijus poznat i pod imenom Pseća Zvezda (nalazi se u konstalaciji Canis Major - Veliki Pas), period od 23. jula do 8 septembra je postao poznat kao "pseći dani". Tajm magazin je objavio svojevremeno čitavu stranu o knjizi Roberta Templa Misterija Sirijus, u kojoj pisac tvrdi da je do prvog kontakta između Zemlje i Sirijusa došlo oko 4 500. godine p.n.e. na Bliskom istoku. Proslava koja je počinjala 23. jula u drevnom Egiptu bila je deo Templovih dokaza.

   

  Konincidencija? Sinhronicitet? Viša inteligencija?