Forumi » Zaštita mobilnih uređaja

CyanogenMod

  • Moderator
  • 779 postova
  26. јануар 2016. 14.58.35 CET

   

  Neke aplikacije dolaze sa dodatnim slojem zaštite sigurnosti, gde je potrebno uneti lozinku ili kod kako bi se telefon koristio, čak i kada je otključan. Sada se sugeriše da CyanogenMod donosi rešenje i u slučajevima da korisnici žele da zaštite aplikacije koje nemaju ugrađenu funkciju dodatne zaštite.

  Sugeriše se da dolazeći CyanogenMod build ima zaštitnu funkciju ugrađenu u operativni sistem, a ovo je pomenuo sam CyanogenMod tim preko svog Google+ naloga. "Prepravili smo deo implementacije zaštićenih aplikacija. Funkcija je sada dostupna za bilo koju aplikaciju koja ima zaštićenu komponentu, a čak omogućava i verifikaciju preko otiska prsta, ukoliko korisnikov uređaj to dopušta", stoji u postu CyanogenMod tima.

  Ono što je drugačije kod CyanogenMod aplikacije jeste da će presresti lansiranje zaštićene aplikacije, što znači da ukoliko korisnik klikne na link na sajtu koji bi lansirao aplikaciju (na primer Facebook ili Instagram), ukoliko je ona zaštićena moraće da se obavi verifikacioni proces pre nego što se aplikacija pravilno otvori.

  izvor:benchmark

   


  Poslednja izmena: 02. фебруар 2016. 15.14.45 CET"