Sva fotokopirana literatura neophodna za polaganje ispita ovlasceni racunovodja + gratis testovi, skripte...
srrskonsultacije@gmail.com
+Kontni okvir
+PDV prirucnik
+Prirucnik o transfernim cenama
+Priručnik za OBRAČUN ZARADA, NAKNADA i DRUGIH PRIHODA fizičkih lica sa primerima iz prakse
Anchi kaže:
Kolege,
danas sam dobila odgovor kojih ispita sam oslobodjena.
Pa bih Vas zamolila ako ima neko nesto za 2.3 i 2.4 da mi posalje, od toga nemam apsolutno nista.
Unapred zahvalna
Anchi,
imam jedan test za 2.3. Ostavite mail da Vam prosledim.
Poštovani večiti đaci,
treba da polažem u decembarskom roku ispite 2.1,2.2 i 2.6. Pošto nemam predstave kako izgleda polaganje, može li neko da mi pojasni i ukaže na šta da obratim pažnju s obzirom da je obimna literatura za polaganje.Ukoliko neko ima nešto od skripti najljubaznije bih molila da mi ih pošalje.
Unapred zahvalna.
Kolege, evo mala smernica za sve one koji tek počinju pošto sam se i ja tek upustio u sve ovo. Završio sam Ekonomski fakultet u Beogradu, smer Računovodstvo. Priznato prvih pet za ovlašćenog računovodju. Odgovor za priznavanje ispita sam dobio u roku od par dana, platio i sad učim. Molim sve kolege da me upute malo u sam sistem ispitivanja. Kakav je kriterijum na ispitima, kako se uči? ne verujem da se uče definicije i ispitna pitanja kako na faxu ali nemam pojma kako to zaista izgleda.
hvala
Branimir kaže:
Kolege, evo mala smernica za sve one koji tek počinju pošto sam se i ja tek upustio u sve ovo. Završio sam Ekonomski fakultet u Beogradu, smer Računovodstvo. Priznato prvih pet za ovlašćenog računovodju. Odgovor za priznavanje ispita sam dobio u roku od par dana, platio i sad učim. Molim sve kolege da me upute malo u sam sistem ispitivanja. Kakav je kriterijum na ispitima, kako se uči? ne verujem da se uče definicije i ispitna pitanja kako na faxu ali nemam pojma kako to zaista izgleda.
hvala
Pozdrav kolega,
Pretpostavljam da imate da polazete od 2.6 do 2.9, te stoga smernice u daljem tekstu.
2.6 - ovaj ispit uciti iz racunovodstvenih praksi tako sto pogledate zadatke, odnosno konkretne primere obracunavanja. Jako je bitno da na ispitu uradite tacno onakav postupak kako je daj u Racunovodstvenim praksama, tj. da ne preskacete korake, jer se desava da smanjuju poene zbog toga. Takodje je jako bitno da prodjete sve zakone iz Zbirke poreskih zakona. Ovde se akcenat baca na poreze, tj. praksu.
Nema potrebe da napamet ucite neoporezive iznose i koeficijente. To uvek daju u zadatku.
2.7 - jako obiman predmet. Neophodno je da akcenat bacite na zadatke.
2.8 - jako obiman predmet. Ovde pored zadataka, ima i terijskih pitanja. Pogledajte pitanja iza svake lekcije.
2.9 - ovaj ispit je cisto bubanje. Potrebno je nauciti celu knjigu....