Forumi » IT Vesti

Google ukida sinhronizaciju Google Drive i Google Photos

    • Moderator
    • 779 postova
    16. јун 2019. 09.10.28 CEST
     

    Fotografije se od jula više neće automatski sinhronizovati između Google Drive i Photos

     


    Google je dugo održavao opcionu vezu između Google Drive i Google Photos, ali izgleda da će ova funkcija biti odbačena. Prema navodima Google-a, mnogi korisnici smatraju da je povezanost između ovih servisa zbunjujuća, te se ubuduće može očekivati pojednostavljeno iskustvo.

     

    Od narednog meseca, nove fotografije i video materijal, koji se dodaju u Drive, neće se automatski pojavljivati u Photos sekciji. Takođe, sadržaj koji se ubacuje u Photos neće se pojavljivati u Drive interfejsu. Ukoliko se na jednoj lokaciji obrišu fajlovi, oni neće nestati i na drugoj lokaciji.

     

    Google ističe da će Backup and Sync aplikacija i dalje moći da uploaduje fotografije na oba servisa. Bilo koja fotografija, koja je sinhronizovana između servisa, pre ove izmene, će ostati na oba mesta. Ukoliko korisnik zaista želi da pomera fotografije i video između Drive i Photos, Google će imati novu opciju u Photos pod nazivom "Upload from Drive". Ovo će omogućiti ručni izbor fotografija u Drive-u koje se mogu uneti u Photos.

    Izvor:AndroidPolice