Forumi » Reciklaža

Napravite unikatne police od starih kofera

  • Moderator
  • 1581 postova
  28. јануар 2016. 19.14.34 CET

  Način izrade:

   

  1. Izvadite platno kojim je obložena unutrašnjost kofera. To će vam olakšati presecanje kofera i smanjiti nered prilikom tog procesa. Postava se relativno lako može izvaditi – uzmite jedan ćošak i vucite.

   

   

   

   

   

  2. Odredite kolika će biti širina police, pa izmerite kofer, a zatim zonu koja će se seći oko celog kofera oblepite trakom. Preko trake markerom iscrtajte preciznu liniju po kojoj će ići rez. Traka će sprečiti da sečivo ošteti površinu kofera.

   

   

   

  3. Pretesterišite kofer na označenom mestu. Većina starih kofera ima metalnu traku po sredini na mestu gde se sklapa, pa za presecanje treba koristiti testeru za metal.

   

   

   

  4. Napravite drveni panel koji ima dve svrhe: predstavlja potporu da se otvor kofera ne bi ulegao i osnovu koja će držati kofer na zidu. Izmerite otvor kofera i isecite komad ploče odgovarajućih dimenzija.

   

   

   

   

   

  Ako je vaša ploča tanka, pa nije dovoljno široka da se za nju direktno šrafovima pričvrste koferi, na njene ivice ukucajte manje komade ploče od iverice kao što je prikazano na slici. Ako imate široku ploču, izostavite ivericu.

   

   

   

   

  5. Postavite drveni držač na zid tako što ćete probušiti odgovarajuće rupe na ploči i zidu. Postavite tiplove i šrafovima pričvrstite ploču za zid. Zatim zašrafite kofer za ploču i vaša polica je gotova.

   

   


  Poslednja izmena: 28. јануар 2016. 19.17.22 CET"
  • Moderator
  • 1581 postova
  28. јануар 2016. 19.17.52 CET

  Police od starih kofera


  Poslednja izmena: 28. јануар 2016. 19.19.13 CET"