Forumi » Estradni LoNaC

Koškanje Lazanskog i Milićeve

  • Moderator
  • 43 postova
  28. јануар 2016. 21.26.55 CET

   

  Da žustra razmena mišljenja nije popularna samo kod praznoglavca dokazali su nam punoglavci u emisiji "Da, možda, ne" na RTS-u kod Olivere Kovačević.

  Vojni analitičar Miroslav Lazanski imao je burnu raspravu sa direktorkom Centra za evroatlantske studije Jelenom Milić, kada kažemo burnu mislimo na klasično prepucavanje ko je gup a ko gluplji.

  Naime, predmet polemike je bila definicija balističkih raketa. Dok je Jelena Milić tvrdila da je merilo ovih raketa težina bojeve glave, Miroslav Lazanski joj je, vidno iznerviran, odgovorio da nema pojma, dodajući da kriterijum za određivanje balističkih raketa nije bojeva glava, već putanja.

  "Gospodine Lazanski, vaše znanje o raketama potiče iz 80-ih godina, u međuvremenu se napravio internet, ljudi mogu da vide snimke raketa i da nauče nešto", rekla je Milićeva.

  "Ja neću uopšte da diskutujem sa gospođom Milić, ona ne zna šta je putanja rakete, ovo je stvarno neozbiljno", rekao je vojni analitičar dodajući da je katastrofa što neko uopšte može da misli da neka raketa nije balistička zato što nema određenu težinu bojeve glave.

  I da se tu nije umešao dr Miloradović ko zna kako bi se sve završilo.

  Cela emisija "Da možda ne"


  Poslednja izmena: 28. јануар 2016. 21.28.38 CET"