Forumi » Sujeverja i verovanja

Jezive građjevine

  • Moderator
  • 592 postova
  18. фебруар 2016. 22.25.20 CET

  Misteriozna Kuća Vinčester

   

  Misteriozna Kuca Vincester

   

  Ova gigantska kuća, sa hodnicima dugačkim i po kilometar, 160 soba, vratima koja ne vode nigdje, tajnim prolazima i stepenicama koje vode do plafona nalazi se u San Joseu, Kalifornija.

  Kuća je djelo Sarah Winchester nasljednice bogatsva poznate vinčester puške. Krajem 19. Stoljeća, dok je bila potresena smrću supruga i kćeri, medij iz Bostona joj je rekao da je ‘ukleta’ i da su je zaposjeli duhovi svih žrtava vinčester puške. Da bi se pomirila sa njima, bilo je neophodno… da uvijek gradi kuću, inače će i ona umrijeti.

  1884. godine , Udovica vinčester (Winchester) je započela gradnju svoje nove vile San Jose-u, koja je trajala bez prestanka cijelih 38 godina, sve do svoje smrti. Kuća je postala toliko velika, da postoji ozbiljna vjerovatnoća da se izgubite u njoj. Građena je kao labirint, a sve s ciljem da se zbune duhovi koji je progone.

  Interijer kuće je popunjen motivima paukove mreže, za koje je Sarah smatrala da će je spasiti od uroka, i sve, od zidova do sviječnjaka je u skladu sa brojem 13, koji joj ne navodno trebao donjeti sreću.

  Misteriozna-Kuca-Vincester

  • Moderator
  • 592 postova
  18. фебруар 2016. 22.49.09 CET

  Kosturnica Sedlec

   

  kosturnica Sedlec

   

  Ova kosturnica je smještena u Sedlecu u Češkoj ispod groblja crkve Svih Svetaca. Procjenjeno je da se u njoj nalazi 40 000 -70 000 ljudskih skeleta. Ono što daje bizarnost ovoj kapeli ispod groblja je to da je u potpunosti dekorisana ljudskim kostima.

  Od kako je neko posuo tlo groblja prašinom iz Svete Zemlje u 13. stoljeću, ljudi su zahtjevali da budu pokopani na ovoj lokaciji, sve do 1870. Godine kada je sveštenik odlučio da uradi nešto sa silnim skeletima. Nešto što možemo vidjeti samo u horor filmovima.

   

  kosturnica Sedlec

  Svake godine, preko 200 000 turista posjete ovu lokaciju, što je čini jednom od najpopularnijih turističkih atrakcija u Češkoj.


  Poslednja izmena: 18. фебруар 2016. 22.49.30 CET"