Slobodno vreme » Diskusije


Popcorn Time gledanje filmova sa prevodom

  • Leader
    09. октобар 2015.

    Popkorn Tajm predstavlja program za gledanje onlajn filmova i serija koji uz pomoć torent mašine povlači podatke koje korisnik pregleda na svom računaru. Radi po principu gledanja filmova iz bilo kog pregledača.


     



    Popkorn ima jednostavan pregled i kategorizaciju. Korisnik može veoma jednostavno praviti spisak za gledanje ili označiti omiljene filmove. Ukoliko se pokrene preuzimanje, operacija će biti nastavljena automatskim otvaranjem torent aplikacije koju imate na računaru. Ako niste naviknuti na označavanje ovakvih linkova za preuzimanje torentom, potražite ikonicu magneta sa polovima okrenutim na gore u obliku latiničnog slova U, odmah ispod naslova i indikatora zdravosti datoteke sadržaja. Klikom na ovu ikonicu pokrećete preuzimanje snimka preko torent aplikacije.


    Podrazumevana opcija pregleda sadržaja je preko samog Popkorna, ali lako možete odabrati da video gledate preko VLC (engl. VLC) plejera, ukoliko ga imate. Ovu mogućnost birate na samom dugmetu Gledaj, u njegovom nastavku, pa ako pogledate sliku ispod, videćete da u sklopu tog dugmeta stoji ikonica kesice sa kokicama. Klikom na ikonicu birate plejer. U zavisnosti od brzine interneta možete birati i kvalitet snimaka od ponuđenih 720 ili 1080p.


    Ono što preporučujem je da obavezno namestite podrazumevani titl kako ne biste morali svaki put da ga aktivirate. Ono što je pohvalno je da prevodi rade besprekorno i bilo da ste označili podrazumevani titl ili ga dodajete pri svakom gledanju prevod je uvek na svom mestu u tačno određeno vreme. Naravno, kada kažem „dodajete“ mislim na označavanje jezika prevoda pri gledanju filma, pri čemu Popkorn pronalazi titl(na internetu) i dodaje ga u najkraćem mogućem roku.


    Ukoliko titl dodajete kada je video već učitan, na dnu ekrana potražite oblačić. Otvoriće se izbornik gde možete odabrati jezik, dok odmah pored možete podesiti veličinu slovnih likova.



    Da postavite podrazumevani jezik prevoda, otvorite podešavanja i u delu Titlovi odaberite srpski jezik. Od tog trenutka prevod će biti automatski učitavan i dodat svakom filmu ili seriji. Pored jezika, u ovom delu možete menjati i boju tila i njegovu veličinu.



     


    Popkorn je dostupan za Linuks, Vindouz, Epl i Android operativne sisteme. Možete ga preuzeti ovde https://popcorntime.io/ i instalirati načinom na koji inače to radite na vašem računaru. I sajt i sam program prevedeni su na srpski jezik pa nećete imati problema da se snađete.