Slobodno vreme » Diskusije


Online obrazovanje na engleskom jeziku

  • Leader
    26. октобар 2015.

    Ukoliko zelite da dopunite svoje znanje i to besplatno predlazemo vam nekoliko mogucnosti.


     


    www.coursera.org je online platforma nekih od najprestižnijih američkih, kanadskih i australijskih univerziteta, koji pružaju potpuno besplatne kurseve svakome ko se registruje a ukoliko želite i potpisani certifikat uz to, cena je simbolična.


     


    Još jedan portal namenjen online kursevima univerzitetskog nivoa je https://www.edx.org/ . Na naslovnoj strani nalazi se promotivni video koji objašnjava kako sistem funkcioniše.


     


    http://www.ted.com/ je neprofitna organizacija posvećena širenju ideja širom sveta. Počela je 1984. godine kao konferencija spajajući tako ljude iz tri različita sveta: tehnologija, zabava, dizajn. Oblasti koje sada pokriva mnogo su šire.


     


    http://academicearth.org/ veruje da svako zaslužuje pristup svetskoj klasi obrazovanja, što je i razlog zbog kog nude ogromnu kolekciju besplatnih online kurseva najboljih svetskih univerziteta. Ovaj sajt će vas provesti kroz originalnu seriju videa koji su dizajnirani tako da bude um, golicaju radoznalost i drže intelekt “u formi”.


     


    Najbolji elektro-tehnički fakultet na svetu iz Mičigena http://ocw.mit.edu/index.htm nudi popriličnu literaturu, kao i predmete koje možete da slušate besplatno.


     


    http://oyc.yale.edu/ Yale je već decenijama u top 10 najboljih univerziteta na svetu, a počeli su da dele i svoje uvodne časove na internetu. Jejl je otišao korak dalje, pa tako na njihovom sajtu možete pronaći i audio i video zapise predavanja, a možete da preuzmete i razne skripte.


     


    Na https://www.khanacademy.org/ možete da pronađete časove o bukvalno svemu. Preko hiljadu lekcija iz istorije, medicine, hemije i kompjuterskih nauka se nalaze besplatno na sajtu Akademije.


     


    Bi Bi Si nije samo globalna medijska kuća. Naime, oni nude i razne kurseve za učenje jezika putem interneta. http://www.bbc.co.uk/languages/


     


    Na http://oedb.org/open/ možete da birate između 10.000 različitih besplatnih časova, na vama je samo da odaberete.