Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Bundevara za kišne dane

Recept

Potrebno:

- oko pola kilograma rendanih bundeva

- kore za gibanice i pite

- med

- bademi 2 šake

- griz 1 šolja

- 2 jabuke

- ulje 1/2 čaše

-1 čaša kisele vode

- malo cimeta.

Piprema:

Tepsiju širu podmazati uljem. U manju činiju zamutiti 3 kašike ulja i čašu kisele vode. Bundevu  i jabuke oljuštiti i izrendati u veću činiju. Isekati bademe ili ih oklagijom izdrobiti ( staviti bademe na ravnu površinu, pokriti folijom – onom providnom i oklagijom prelaziti više puta dok se ne usitne), te spojiti sa bundevom i jabukama, zatim dodati 3 kašike meda i griza manju šolju za kafu da upije sok koji su pustile jabuke i bundeva, dodati malo cimeta -  u zavisnosti od toga koliko ga volite, ja bih mogla kilu staviti ali obično stavim jednu supenu kašiku.

Kore razdvojiti sve po jednu, stavimo koru pa premažemo smesom vode i ulja, tako slepimo tri na na treću stavimo fil, s jedne strane pa urolamo i tako u tepsiju ređamo jednu za drugom. Možete staviti u smesu i prašak za pecivo ako želite.
Tako redom dok ne potrošite sav fil i sve kore . Kada ih poslažete u tepsiju pređete površinu onom smesom kisele i ulja i dodate samo mrvicu meda zbog ukusa i boje.

U zavisnosti od jačine struje bude pečeno za oko 30 min na 180 stepeni. Rernu naravno prethodno zagrejete. Kad se pita ispeče i ohladi možete je posuti šećerom u prahu.

Social Share