Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Praznicna Pavlova

Recept


 
Ne moze se na Novom Zelandu zamisliti praznicni sto bez Pavlove. Mi je najvise pravimo i volimo sa vocem, ali pravi se i na dosta drugih nacina, sa cokoladom, sa ukusom jagode, ananasa ,limuna i slicno. Ovaj leprsasti desert je idealan posle obilnih ruckova.

 

Pavlova Sastojci
6 belanaca na sobnoj temperaturi
1.5 solja secera
2 kasicice gustina
1/2 Kasike soka od limuna
1/2 Kasike vanila ekstrakta

 

Usecerena borovnica:
1/3 solje borovnice
1/2 solje secera
1/2 solje vode

 

Saren Mascarpone krem:*
1/3 solje borovnice
1/3 solje semenki nara
1 Kasika secera
1/2 solje soka od pomorandze
1 solje pavlake
1 solje mascarpone
1 kasicica vanile ekstrakta
  listovi nane i semenke nara za dekoraciju
 

 
Priprema
 

Predgrejemo rernu na 125 stepeni Celzija. Ravnu tepsiju oblozimo papirom za pecenje.

 

Mikserom umtimo 6 belanca dok en postanu penast sne. Postepeno usipamo secer.Miksamo na velikoj brzini 6 do 7 minuta. Sne ce biti cvrst i sjajan.

Zaustavimo mikser, pa dodamo sok od limuna i vanilu. Prosejemo gustin,mixer,  i sve izmiksamo oko 1 minut,

 

Sa spatulom sipamo sne na papir za pecenje. Pravimo krug

Pecemo pavlovu na 125 stepeni 1 sat i 30 minuta. onda iskljucimo rernu i Pavlovu ostavimo u rerni, dok se poptpuno ohladi. Ja ostavim preko noci.

 

 

Usecerenia borovnica. .Skuvamo vodu sa 1/2 solje secera, dok se secer ne rastvori. Ostavimo da se hladi, dok  bude toplo. Sipamo u ciniju.toplo. Dodamo borovnicu ., Pokrijemo plasticnom folijom i stavimo u friz oko 30 minuta. Procedimo i sacuvamo sirup za kasnije.

Sipamo secer u prahu u suvu ciniju i stavimo u to borovnicu. Promesamo pazljivo dok je sva borovnica oblozena sa svake strane. Sipamo borovnicu na papir i ostavimo da se  osusi. Ostavimo u frizider dok pocnemo dekoraciju Pavlove.

 

 

 

Da napravimo prosaran maskarpone krem, u serpici sipamo 1/3 solje borovnice, 1/3 semenki nara,, ostatak secernog sirupa i pola solje  soka od pomorandze.Pustimo da provri na laganoj temperaturi, mesajuci., dok borovnica ne 'pukne', i masa se zgusne. Ovo ce trajati nekoliko minuta. Sve sipamo u blender pa kroz fino sito odvojimo sirup. Ostavimo da se potpuno ohladi.

 

 

U ciniji izmiksamo pavlaku, mascarpone i vanilu  oko 2 do 3 minuta. Uspemo 1/2 solje krema u ohladjen sirup i onda pazljivo spatulom umesamo ostatak krema,

 

 

Sada velikom kasikom sipamo sareni krem na pavlovu.. Garniramo sa usecerenom borovnicom, semenkama nara i listovima nane.

 

 

 

 

Prijatno i sretni praznici.

 

 

Social Share