Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Podsetnik ..neke osnovne stvari

Recept

Dakle ovih dana sam pravila nekoliko svari ,koje bih da podelim sa vama.Vrlo jednostavne.Došla sam na ideju da bi nekima moglo biti interesantno ,jer uvek polazimo od toga da svi znamo sve ali videh pre neki dan na jednom blogu uputstva kako se spremaju jela od jaja i zahvalne komentare.Ovo nije baš tako ali slično.Bar da se podsetimo ako ništa drugo.
 
Prezle
 
Prezle su dobar prijatelj sa  šniclama,ribom,hamburgerima i drugim djakonijama.Ako sami mesite hleb,kao što ja radim,onda je ovo dobar način da ono što ste napravili dodatno iskoristite.
 
 
Predgrejte rernu na 180 stepeni Celzija.Uzmite polovinu vekne bajatog (takav je najbolji za ovo)hleba,Isecite ga na velike kocke i sameljite u blenderu dok dobijete mrve. Pospite ih po plehu ravnomerno 1 do 2 mm debljine.
Pecite u rerni oko 5 minuta,pazeći na njih.Kada su gotove ,isključite rernu i ostavite ih u njoj jos 5 do 10 minuta.
Vratite ih u blender i meljite dok ne dobijete fine mrvice.,rumene .
 
Ja ih zatim stavim u posudu koja se dobro može zatvoriti i meni traju jednu do dve nedellje.Znam da kupovne traju zauvek ali ove domaće su bez ikakvih dodataka.
Kad ih upotrebljavate ja često jos i dodam sveže začine.
 
 
 
 
 
 
 

Sos od kikirikija
Ja ovo spremam sa svega 3 sastojka

1/4  šolje grubo mlevene paste od kikirikija 
1 konzerva mleka ili krema od kokosa
pola crnog luka sitno iseckanog
 
Počnite sa dinstanjem luka .Dodajte kikiriki pastu i promešajte još minut na vatri.Sad polako dodajte kokosovo mleko i konstantno mešajte.Sos će se zgusnuti i za nekoliko minuta biće gotov.
Ja ovo koristim da pravam sateh ,pileće komade na štapiću, koje zatim stavim ispod grila.
 
 
 
 

 

 


Social Share