Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

MINI-PIZZA SA SPINATOM

Recept

Sastojci
1 pakovanje feta sira sa maslinama (od 300 grama), (ima u svim trgovinama, feta sir na kockice, masline u ulju i začinskim travama, a ako ipak ne nađete iseckajte na kocke feta sir, nekoliko maslina i prelite sa masl. uljem, malo origana, timjana, mirođije, neka odstoji oko 1 sat)
300 g brašna
20 g. kvasca
200 g. paradajz pire
2 čena belog luka
4 paradajza isečenog na kolutove
150 g. blanshiranog špinata
1 glavica luka isečena na krugove
so, biber
Feta sir ocediti.

Priprema
Feta sir ocediti.
Brašno staviti u sud za mešanje, dodati kvasac i 125 ml. mlake vode u jednu rupicu na sredini, prekriti sa malo brašna i ostaviti da odstoji oko 15 minuta. Malo posoliti i sa 2 kašike masl. ulja zamesiti testo onako osrednje, nemojte da bude tvrdo. Podeliti testo na 4 dela, napraviti loptice i opet staviti da odstoji oko 20 minuta.
Zagrejati rernu na 220°c, ostaviti na 200°c, od loptica testa napraviti ovalne pizze i podignuti malo strane i staviti na papir u tepsiju.
Sva četiri ovalna testa premazati sa paradajz pireom, soli, bibera i presovanim belim lukom. Krugove paradajza poredati u jedan red kroz sredinu pizze, između satviti špinat i pokriti sa krugovima od luka. Od gore poredati feta sir i maslina. Sve još jednom posuti sa malo ulja i peci oko 20 minuta

Social Share