Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

5 najboljih namirnica za perfektnu kožu

Recept

1. Crvena babura

 

Kuvana ili sveža, samo jedna paprika je dovoljna da se podmiri dnevna potreba za vitaminom C. Pored toga, ove paprike su pune karotenoida koji je odličan u borbi protiv bubuljica i sprečava nastanak bora.

2. Papaja

 

Papaja je odlična za masnu kožu jer uklanja višak ulja sa lica. Pomaže u uklanjanju tamnih fleka i posvetljava ten. Niskokalorična je i ima antiinflamatorno dejstvo, što je vrlo bitno jer su upale u korenu mnogih problema koje utiču na lepotu. Papaja pomaže i u obnovi elastina i kolagena (dva vlakna kože koja obnavljaju kožu i vraćaju joj elastičnost), pa tako dolazi do ponovne izgradnje zdrave kože i sprečavanja nastanka bora ili ublažavanje istih.

 

 

3. Losos

 

Losos je pun Omega 3 masnih kiselina i stoga odličan za vaše srce i krvne sudove, kosti, creva i mozak. Omega 3 masne kiseline podstiču proizvodnju kolagena i elastina u koži, što doprinosi mladolikom izgledu kože. Sadrži velike količine vitamina D, pa pozitivno deluje i na imuni sistem.

 

 

4. Kokosovo ulje

 

Kokosovo ulje povećava snagu vezivnog tkiva, što pomaže u smanjenju bora. Za razliku od mnogih krema koje deluju samo površinski, kokosovo ulje deluje na ćelijskom nivou, pa su i efekti dugotrajniji. Efikasno je u borbi protiv infekcija, a kao dobar antioksidans sprečava prerano starenje kože. Kokosovo ulje je savršen lek za suvu i perutavu kožu i obnavlja zaštitni sloj kože. Zbog svega navedenog ne čudi što je omiljen sastojak za izradu kozmetičkih preparata za negu kose i tela, kao sto su šamponi, losioni, kreme i sapuni.

 

 

5. Zeleni čaj

 

Antioksidansi u zelenom čaju su nekoliko desetina puta efikasniji od vitamina C i E, koji važe za dobre antioksidanse. Antioksidansi se bore protiv slobodnih radikala i time pomažu u borbi protiv starenja. Ovaj čaj ima mnoga blagotvorna dejstva. Štiti od raka, smanjuje rizik od moždanog udara, pomaže kod gubitka kilograma, čuva zubne desni... Zato, bila zima ili leto, nemojte zaboraviti na zeleni čaj. Zimi će vas zagrejati, a leti se možete osvežiti uz hladan čaj sa limunom ili nekim aromatičnim biljem koje će neutralisati gorčinu.

 

Social Share